افغانها فساد درحکومت را مورد انتقاد شدید قراردادند

فراخوان برای اصلاحات اداری به منظور اعتماد بیشتر مردم نسبت به سیستم اداری.

افغانها فساد درحکومت را مورد انتقاد شدید قراردادند

فراخوان برای اصلاحات اداری به منظور اعتماد بیشتر مردم نسبت به سیستم اداری.

Friday, 9 January, 2015

گزارش توسط کارمندان آی دبلیو پی آر-افغانستان

اشتراک کنندگان درمناظره های که از سوی آی دبلیو پی آر درسراسرکشور برگزار شده بود گفتند، که مشروعیت دولت افغانستان بار ها توسط فساد اداری گسترده تضعیف شده است. خواست ها  برای اصلاحات عمومی دربرنامه گفتگو های عامه به منظور آوردن کارکنان صادق استماع شد.

روح الله هدایت، والی نیمروز در زرنج مرکز این ولایت جنوبی افغانستان خاطر نشان کرد که فساد موجود است، اما گفت که مردم کار مسوولین و خدمات عامه که توسط آنها صورت می گیرد را دست کم می گیرند.

اواضافه کرد:" ما به وقت نیاز داریم تا میان حکومت و مردم اعتماد سازی کنیم."

یکتن ازسخنرانان درمناظره نیمروز مقامات حکومتی را مورد انتقاد قرار داده گفت که آنها قانون و اوامر را تطبیق نکرده اند و به کارمندان فرصت عملکرد توام با معافیت را فراهم کرده اند.

تورپیکی وکیلی، یکتن ازفعالان حقوق زن گفت:" فرار ازقانون اعتماد عامه را نسبت به حکومت از بین برده است."

غلام صدیق، یکتن ازاشتراک کنندگان شورای ولایتی منتخب در نیمروز را متهم کرد که نتوانسته است تا اعتماد کسانی را بدست بیاورند که به آنها کمک کرده است.

نعمت الله صدیقی، معاون شورای ولایتی درپاسخ گفت که از مدت ها فساد در حکومت مرکزی موجود است و مسولین محلی ضعیف تر ازآن هستند که باید کاری را  انجام دهند.

درمناظره که دربدخشان ولایت شمال شرقی افغانستان برگزارشده بود توافق نظرکلی این بود که بهترین راه برای بدست آوردن اعتماد مردم نسبت به حکومت ایجاد اشتغال زایی و عدالت اجتماعی است.

نامدارخالد، نماینده والی بدخشان در رابطه به کارکرد ها درفیض آباد مرکز این ولایت و دردفاع از کارکرد های این نهاد اصرار کرده گفت که مسوولین همواره کوشیده اند تا به نیازهای مردم رسیدگی نمایند. 

سید عمربهار، فعال جامعه مدنی این ادعا ها را رد کرده گفت که اظهار نا امیدی از ساختن حکومت وحدت ملی به رهبری رییس جمهوری محمد اشرف غنی این را می رساند که این حکومت نمی تواند تا انعکاس دهنده آرزو های مردم باشد.

ذوفنون حسام، سخنگوی ریاست امورزنان ولایت بدخشان عدم دسترسی به تعلیم وتربیه به خصوص در مناطق دور دست واظهار نا امیدی از پایین بودن اشتراک زنان درسیاست را از مشکلات عنوان کرد که زنان با آن روبروهستند.

درسومین مناظره که درکابل پایتخت کشور برگزارشده بود اشتراک کنندگان امنیت را بزرگترین چالش عنوان کرده گفتند  تا زمانی که مردم احساس آرامش نکنند هیچگونه پلان و پروژه  حکومت موثر نخواهد بود. سخنران پذیرفتند که صلح شرط اساسی برای اعتماد سازی درحکومت و اجازه دادن به نهاد های رسمی و موسسات غیرحکومتی است تا کارهای شان را به پیش ببرند.

سخنرانان دراظهارات شان همچنان عدم تعادل جنسیتی درحکومت را مطرح کرده گفتند که بسیاری از زنان ضرورت دارند تا یک حصه ازخانواده سیاسی وقانون گذاری بوده و هم نیاز است تا هردو جنس مساویانه عمل کنند.

مریم شریفی، رییسه امورزنان درولایت کابل گفت:" حکومت باید مسولیت مساویانه درقبال زنان و مردان داشته باشد."  

Frontline Updates
Support local journalists