تماس های تیلفونی افغانها پولیس را درامرمبارزه با جرایم کمک می کند

مرکز تماس های تلیفونی به منظور نقش دادن مردم در کار پولیس است، در حالیکه هر فرد به این باور نیست که این مرکز تلیفونی همه وقت کار کند.

تماس های تیلفونی افغانها پولیس را درامرمبارزه با جرایم کمک می کند

مرکز تماس های تلیفونی به منظور نقش دادن مردم در کار پولیس است، در حالیکه هر فرد به این باور نیست که این مرکز تلیفونی همه وقت کار کند.

Friday, 23 January, 2015

گزارش توسط کارمندان آی دبلیو پی آر- افغانستان

اشتراک کنندگان درمناظره های که از سوی آی دبلیو پی آر درسراسرکشور برگزارشده بود گفتند که  مرکزعاجل تماس های تیلفونی گزارش دهی در مورد جرایم و حملات  به پولیس افغان را برایشان آسانتر ساخته است.

سخنرانان در ولایت های بدخشان، هرات و پروان تاکید کردند که مردم و پولیس به منظوراز بین بردن  نگرانی های امنیتی  درکشور ضرورت به کار مشترک و ایجاد اعتماد متقابل  دارند.

از سال 2009 بر اینسو اعضای جامعه می توانند با دایرکردن 119 بطور 24 ساعته  موارد همچون جرایم، فعالیت های هراس افگنان، خشونت های حقوق بشری و فساد در پولیس را گزارش دهند.

نورخان نیکزاد، سنخنگوی پولیس درهرات ولایت جنوبی افغانستان گفت که این خدمات یک منبع با ارزش است.

اوگفت:" اعضای جامعه  بدون مصرف پول وآشکار شدن هویت شان میتوانند تا در مورد انواع تهدید های امنیتی و استخباراتی درمحل شان به پولیس معلومات دهند."

 نیکزاد گفت که در18 ماه گذشته باشندگان هرات 700 واقعه مشکوک را گزارش داده اند،او همچنان افزود:" درنتیجه این تماس ها از بیشتر واقعات مشکوک در هرات جلوگیری گردیده است."

یکتن دیگر از باشندگان در مناظره هرات گفت که پولیس از ایجاد شماره 119 در مناطق دوردست این ولایت ناکام مانده است.

جهانتاب طاهری، عضوشورای ولایتی هرات گفت که دربعضی از ولسوالی ها به خصوص در مناطق نا آرام هیچگاهی مردم در مورد خدمات تماس های تیلفونی نشنیده اند چون هیچ پوشش تیلفونی در آن مناطق موجود نیست. او گفت بعضاً پولیس نمی خواهد تا به تماس های مردم پاسخ دهد.

محمد نعیم غیور، کارشناس اموردفاعی بالای همکاری های مردم با پولیس تاکید کرد، او استدلال کرد که درحال حاضر تعداد پولیس به 150000 میرسد واگر به میلیون هم برسد درصورتیکه مردم با آنها همکاری نداشه باشند پولیس قادر به تامین امنیت نخواهد شد.

درمناظره که دربدخشان ولایت شمال شرقی برگزارشده بود یکتن از سخنرانان مشکلات عمده امنیتی دراین ساحه را واضح ساخت. عبدالحی کریمی، یکتن از مسوولین معارف در ولسوالی بهارک گفت که باشندگان چندین واقعه سرقت های مسلحانه درمسیرسرک قریه شورغدق را گزارش داده اند، اما پولیس دراجرای عملیات به موقوع ناکام بوده است.

صنعت الله وفایی، یکتن از مسوولین عالی رتبه با رد این ادعا ها گفت:" ما پنج تن از پولیس را به منظور گشت زنی همه روزه در مسیرسرک شورغدق گماشته ایم تا امینت را برای مردم تامین کند."

حبیب الله، یکتن دیگرازاشتراک کنندگان در مناظره گفت  کسانیکه با شماره 119 به منظورگزارش دهی به تماس می شوند خود آنها مورد بازپرس قرارمی گیرند.

اوگفت:" این رویه پولیس، مردم را درمقابل پولیس بی باور ساخته است."

صاحب خان، رییس تحقیقات جنایی ولسوالی بهارک تشریح کرد که پرس و پال کردن ازتماس گیرندگان برای پولیس خیلی مهم است.

اوگفت:" ازطریق پرسش ها می خواهیم بدانیم که آیا معلومات درست است یا اشتباه، همچنان ما می خواهیم بدانیم که تماس واقعی است یا ناشی از خصومت های شخصی است."

عبدالشکور قدوسی، ولسوال بگرام در ولایت پروان به اشتراک کنندگان اطمینان داد که گزارش های ارایه شده به مرکز 119 جداً برسی می شود.

اوگفت:" این یک تعهد بزرگ از سوی وزارت داخله است که این وزارت اجراعات می کند و به ارگان های پولیس ولایت فرمان میدهد تا جداً به گزارش ها عمل کنند."

 

Frontline Updates
Support local journalists