افغانستان: نوامبر/دسامبر 2011، بخش اول

گزارش آی دبلیو پی آر خطرات مدارسی را که عقاید افراطی اسلامی را تبلیغ می کنند، برجسته ساخت.

افغانستان: نوامبر/دسامبر 2011، بخش اول

گزارش آی دبلیو پی آر خطرات مدارسی را که عقاید افراطی اسلامی را تبلیغ می کنند، برجسته ساخت.

Wednesday, 21 December, 2011

گزارشی از آرش کابلی- افغانستان

21 دسامبر 2011

والدین در ولایت کاپیسا می گویند پس از خواندن گزارش آی دبلیو پی آر در مورد خطرات مدارسی که عقاید افراطی اسلامی را تبلیغ می کنند، آنها دیگر علاقه ندارند فرزندان شان را به مدارس مذهبی در پاکستان روان کنند. (برای مطالعه ی بیشتر به گزارش افغانها کودکان شان را از مدارس افراطی بر می گردانند مراجعه کنید."

پس از نشر گزارش آی دبلیو پی آر به تاریخ 27 جولای سال جاری که دران توضیح داده شده بود که چگونه خانواده های افغان از احتمال جلب و جذب کودکان شان از سوی تروریستان در مدارس پاکستانی نگران اند و نمی خواهند اطفال شان به خطر بیافتند، دو مدرسه جدید در ولایت کاپیسا در شمال کابل فعال شده است. این گزارش در بسیاری رادیوها و تلویزیون های محلی نشر گردید.

عبدالرسول صافی، معاون ریاست معارف کاپیسا گفت: "پس از نشر گزارش شما، حکومت به این مساله توجه کرد. حال، دو مدرسه ی مذهبی در ولسوالی های تگاب و السای ایجاد گردید که ملاها و علمای دینی محلی درانها به اطفال درس می دهند. بسیاری خانواده ها دیگر کودکان شان را به مدارس پاکستانی روان نمی کنند. عده ای اطفال شان را از مدارس مذهبی پاکستان برگردانده و به مدارس محلی شامل کرده اند."

آقای صافی خواست که سایر رسانه ها نیز شیوه ی آی دبلیو پی آر را تعقیب کنند و به ولایات دیگر افغانستان نیز دامنه ی فعالیت های خود را گسترش دهند.

جنرال محراب الدین صافی، والی کاپیسا از گزارش آی دبلیو پی آر تقدیر کرد.

او در ادامه گفت: "پس از نشر آن گزارش، بزرگان قومی را جمع کرده و با آنها دران مورد صحبت کردم. برایشان گفتم که مشکل روشن است و ما باید برای آن راه حل پیدا کنیم. آنان با من توافق کردند و در نتیجه دو مدرسه ی مذهبی در ولسوالی های السای و تگاب ساخته شدند. حال می خواهیم مدارس مشابهی را در سایر مناطق کاپیسا نیز اعمار کنیم، تا کودکان ما مورد سوء استفاده دشمنان قرار نگیرند."

گزارش یادشده که در شبکه های تلویزیونی طلوع و یک نیز تعقیب شدند، در رادیوی سپوژمی نیز میز گردی روی موضوع آن برگزار شد.

اسدالله واحدی پرودیوسر رادیو سپوژمی گزارش های آی دبلیو پی آر را "کامل" خوانده افزود که او هر از چندگاهی موضوع میز گرد رادیو را ازین گزارش ها می گیرد، زیرا اینها هم تازه اند و هم بخوبی تحقیق شده اند.

او گفت: "هر کدام این گزارش ها مشکلی را حل می کند. آنها به مسایلی می پردازند که مهم و حساس اند، و سایر رسانه ها اکثراً به آنها توجه ندارند."

مردم محل نیز از گزارش و اثرات آن اظهار قناعت کردند.

تاج گل، باشنده ارکو در ولایت کاپیسا گفت: "زمانی که شنیدم کودکان افغان در مدارس مذهبی پاکستانی برای حملات انتحاری تربیت می شوند، و تعداد زیاد مردم اطفال شان را ازان مدارس بر می گردانند، من نیز حیات الله پسر 16 ساله ام را از پاکستان پس آوردم. او حال در یک مدرسه ی مذهبی همینجا درس می خواند. من از رسانه ای که ما را متوجه این خطر کرد سپاسگزارم."

حاجی خوشحال باشنده ی ولسوالی السای گفت: "وقتی گزارش آی دبلیو پی آر نشر شد، مردم واقعاً بیدار شدند، چون آنها درک کردند که اطفال شان در مدارس مذهبی پاکستانی چی می آموزند و این بچه های مظلوم چگونه قربانی می شوند."

"ازینرو ما تلاش کردیم تا تمام اطفال را از پاکستان برگردانیم."

حاجی خوشحال از حکومت خواست تا مدارس مذهبی بیشتری را ایجاد کند تا هیچ کسی دیگر به فرستادن اطفال شان به پاکستان میل نکند.

آرش کابلی گزارشگر آزاد در ولایت کاپیسا می باشد.

Schools
Frontline Updates
Support local journalists